Workshop

Zelf aan de slag met Omgevingsparticipatie en –communicatie?
Schrijf je in voor de workshop!  

 

Workshop Omgevingsparticipatie en -communicatie

Hands-on, ééndaagse praktijktraining onder leiding van een ervaren omgevingsmanager en communicatiespecialist.

 

Voor wie?                         

Projectleiders, beleidsmedewerkers en communicatieadviseurs die omgevingsparticipatie centraal willen stellen. Bijvoorbeeld bij het maken van een Omgevingsvisie, de uitvoering van een Regionale Energie Strategie of een concrete gebiedsontwikkeling.

Wat ga je leren?

In deze interactieve workshop ga je zelf aan de slag met de onderdelen uit de Helpdesk Omgevingsparticipatie en –communicatie. Aan de hand van jouw eigen praktijkcasus leer je welke stappen nodig zijn voor succesvolle omgevingsparticipatie. De workshop is opgebouwd uit drie onderdelen:

  1. Het kader
    We beginnen de dag met het bepalen van het kader: wat is de opdracht en wanneer is die succesvol uitgevoerd? Wat is je doel en hoe kan participatie daaraan optimaal bijdragen? Je leert hoe je grip krijgt op je tijdlijn en –planning. Ook gaan we in op de vier uitgangspunten voor professioneel omgevingsmanagement.
  2. De omgeving
    In het tweede onderdeel van de workshop leer je hoe je een stevige omgevingsanalyse maakt. We gaan aan de slag met het maken van een actorenanalyse en een thema-belanghebbenden-analyse. Diverse modellen en werkvormen op het gebied van Omgevingsmanagement en Factor C voor overheidscommunicatie komen aan bod. Met behulp van de Gouden Driehoek gaan we op zoek naar gezamenlijke belangen.
  3. De aanpak
    Nadat we het kader en de omgeving in kaart hebben gebracht, is het tijd om de stap naar een concrete aanpak te maken. Je leert je analyse vertalen naar een effectieve strategie. Aan de hand van een aantal praktische modellen werken we een plan uit inclusief communicatie- en participatieplanning.

Beschikbare data & prijzen

1 dag inclusief koffie, thee en luncharrangement: €695,- excl. BTW. 
Introductieactie: Wil je samen met een collega of kennis de workshop volgen? Dan betaal je voor twee personen nu slechts €1.190,- in plaats van €1.390,-. Deze actie geldt alleen als jullie je voor dezelfde datum inschrijven. Vermeld in het aanmeldformulier bij opmerkingen dat je gebruik wilt maken van de actie en de naam van je collega/kennis.

*Workshops gaan door bij minimaal 6 deelnemers

Beschikbare data
Donderdag 3 februari 2022 - 9.30 -16.00u Viduro b.v. – Nieuwenbergweg 7a in Horst*
Donderdag 7 april 2022 - 9.30 - 16.00u Viduro b.v. – Nieuwenbergweg 7a in Horst*

*Als de coronamaatregelen het toelaten, ontvangen we jullie graag in onze eigen trainingsruimte. Mochten de omstandigheden daar om vragen, dan vindt de workshop online plaats.

Direct inschrijven

Over de workshopleiders                         

De omgevingsexperts van zowel Knape Advies als Viduro adviseren en begeleiden al jarenlang overheden en bedrijven op het gebied van omgevingsmanagement. De kennis en ervaring die zij de afgelopen jaren hebben opgedaan delen zij graag met jou!

Onze omgevingsdeskundigen

Module expertbegeleiding                         

Ga je na de workshop aan de slag met Omgevingsparticipatie en –communicatie in jouw project en kun je nog wat hulp gebruiken? In drie aanvullende gesprekken begeleiden onze experts jou bij de fases die je doorloopt. Wil je gebruik maken van de Module Expertbegeleiding? Geef dit dan aan bij je inschrijving of tijdens of na de workshop. Dan plannen we samen de gesprekken in.

Prijs: €695,- excl. BTW

In-company workshop                       

Samen met jouw collega’s aan de slag met Omgevingsparticipatie en –communicatie? Neem voor een in-company workshop op maat contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over onze workshop? Neem contact met ons op.

 


Inschrijven voor workshop

Meld je aan voor de Workshop Omgevingsparticipatie en -communicatie en/of Module Expertbegeleiding en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!