Toegevoegde waarde

In deze stap ga je onderzoeken hoe jouw project meerdere belangen kan dienen en wat hiervoor nodig is. Je gaat op zoek naar de gouden driehoek. Onderzoek dit vooral samen met de belanghebbenden van het project. Ga samen mogelijkheden onderzoeken, de plus- en minpunten op papier zetten en deze tegen elkaar afwegen om tot oplossingen te komen. Gebruik hun denkkracht en expertise om nieuwe kansen te zien.

 

Gouden driehoek

 

Twee voorbeelden:

  • Een initiatiefnemer wil een windpark ontwikkelen. In de stap: situatie is naar voren gekomen dat er in de omgeving veel gezinnen zijn die moeilijk rond kunnen komen. Het verduurzamen van hun woning is voor hen onmogelijk. De winst van het windproject kan worden ingezet om de huizen in de omgeving te verduurzamen.
  • Er wordt een nieuwe parkeergarage gebouwd. De omgeving klaagt over het uitzicht en in de stap: situatie is naar voren gekomen dat er weinig groen in de omgeving is. Er wordt een opdracht uitgezet voor een ‘groene’ parkeergarage om de biodiversiteit te bevorderen en het uitzicht te verbeteren.

 

Helpdesk voor Omgevingsparticipatie en -communicatie

Loop je tegen vragen aan als ‘Wie moet ik intern en extern betrekken om te onderzoeken hoe we de meerwaarde van het project kunnen vergroten?’ Onze omgevingsexperts sparren graag even met je! Neem vrijblijvend contact met ons op.